Wie zijn wij?

Hein Dijksterhuis
Hein DijksterhuisHein heeft zich verdiept in Theorie U sinds 2004. Hij werkte intensief samen met Otto Scharmer, Joseph Jaworski en Arthur Zajonc. Na zijn studie psychologie richtte hij het AdviesBureau CORDES Organisatie Advies en Ontwikkeling op met drie collega’s. In 2010 is hij gestart met UNOO. Vanuit UNOO organiseert hij onder andere het “Health Innovation Lab.” Verder begeleidt hij Raden van Bestuur, leidinggevenden en hun management teams bij het realiseren van hun potentieel. Hein is lid van het Presencing Institute (www.presencing.com) van Otto Scharmer in Boston. Hij begeleidde bijvoorbeeld Triodos Bank bij het ontwikkelen en realiseren van hun strategie in tijden van economische crisis en Sarvodaya in Sri Lanka bij het hernieuwd uitvinden van hun rol voor de Sri Lankese samenleving.  Hij schreef het boek “I am back – with love” over zijn ervaringen met ‘Presencing’ tijdens een vision quest in de Anza-Borrego woestijn. Voor meer informatie zie: www.heindijksterhuis.com en www.unoo.eu. In 2014 publiceerde hij ‘Coming into Presence‘ waarin hij zijn ervaringen van de afgelopen 10 jaar deelt met het toepassen van Theorie U in organisatie ontwikkeling en coaching.

Jurry Swart
Jurry SwartJurry is na zijn studie chemische techniek in dienst getreden van Shell Exploratie en Produktie (E&P) en heeft achtereenvolgens in Nederland, Oman, Brunei en Schotland gewerkt. Na circa 10 jaar in lijn management posities raakte hij betrokken bij interne reorganisaties en via die weg steeds meer geïnteresseerd in change management. Als Change Manager was hij betrokken bij een van de grootste SAP implementaties in Shell en heeft zich sindsdien toegelegd op het werkzaam krijgen van SAP. Dit via een change aanpak die gekenmerkt wordt door het creeeren van betekenis voor de gebruikers gebaseerd op Theory U. Jurry heeft in 2008 zijn masters in Advanced Change Methodologies afgerond bij SiOO. Na bijna 26 jaar bij Shell gewerkt te hebben is hij recentelijk zijn eigen advies bureau Equitans begonnen.

Lars Rengersen

Lars RengersenLars heeft aan de Universiteit Twente de studie Technische Bedrijfskunde afgerond, met een specialisatie richting informatie management. Met een interesse in mensen, IT en veranderen, heeft hij zijn afstuderen gedaan bij Shell Exploratie en Productie. Hij heeft actie onderzoek gedaan binnen ONEgas East offshore naar “Vergroten van SAP implementatie succes door gebruikersparticipatie en gebruikers betrokkenheid”. Hij werkt aan veel projecten en startups tegelijk, zie zijn website www.larsrengersen.nl. Een van die bedrijven is SusaGroup, dat richt zicht op het creëren van betekenisvolle belevingen en met meten van emoties. Onze instrumenten lenen zich uitstekend voor het faciliteren van de “Sensing” fase.