INSTRUMENTEN ALGEMEEN

Innovatie Lab

Dit is een overzicht van een Theorie U project van ongeveer 9 maanden. Per fase geeft het aan wat je doet en met de checklist waar je aan moet denken. Ik heb nog geen kans gezien het te vertalen, vrijwilligers?

Innovatie LabInnovatie Lab (329 kB)

Intervisie (case clinics)

Intervisie leidt een team of groepsgenoten door een proces waarin iemand een case inbrengt en een groep van 3-4 deelnemers een hulp of adviesrol aanneemt gebaseerd op het U-Proces en proces advisering

Doel:
Een collega helpen een belangrijke en directe leiderschaps issue beter en effectiever aan te pakken

Intervisie (case clinics)Intervisie (case clinics) (43,7 kB)

Actie Vuilnisbelt

Een organisatie kan met deze methode zich voornemen om de uitstoot van afval met een vast percentage te gaan verminderen.

Actie Vuilnisbelt sluit aan op het thema van maatschappelijk verantwoord ondernemen of het omgaan met de kernwaarde ‘duurzaamheid’. Het principe van Actie Vuilnisbelt is dat je maatschappelijk ondernemen start in je eigen onderneming op een manier dat je zelf maatschappelijk verantwoord omgaat met de afvalproducten van je eigen bedrijf.

Actie VuilnisbeltActie Vuilnisbelt (46,0 kB)

Drie minuten adempauze

Doel: de drie minuten adempauze stelt je in staat om weer contact te maken met het huidige moment en even uit het “doenerige” te stappen en met meer aandacht het volgende onderdeel in te stappen of je even los te maken van de spanning van een vorig onderdeel. Ook geschikt om de focus in de groep weer terug te brengen bij het hier en nu, als de sfeer of stemming breed uitwaaierend of ongeconcentreerd is.

Drie minuten adempauzeDrie minuten adempauze (32,8 kB)

Journaling bij Trainingen

In het kader van trainingen mensen op een intensive manier laten reflecteren

Journaling bij TrainingenJournaling bij Trainingen (27,8 kB)

Organic ScoreCard©

Doel: Genereren bewustzijnsprofiel: oorzaak en aanleiding tot gedrag en interacties.
Diepgaand inzicht in persoonlijkheid en persoonlijkheids-ontwikkeling.
Bewustzijnsontwikkeling van opname tot resultaat. Verankeren persoonlijke ontwikkeling vanuit intrinsieke eigen behoefte, mogelijkheden en blokkades.
Daarmee faciliteren van persoonlijke, team- en organisatieontwikkeling.

Elk verandertraject krijgt meer kansen als de deelnemers op individueel niveau in staat gesteld worden hun capaciteiten in te zetten en te ontwikkelen. De organisatie krijgt meer zicht op de (bijsturing van) processen (en dus op het resultaat) als de individuele en teamontwikkelingen gemonitored kunnen worden.

Organic ScoreCard©Organic ScoreCard© (32,5 kB)

Het belletje

Rust, inkeer, pas op de plaats, aandacht voor proces en ruimte creëren voor inbreng, die anders wellicht onder tafel blijft door gedurende een workshop een belletje te laten rinkelen

Het belletjeHet belletje (38,0 kB)

De Organisatiegyroscoop

Snel de hele olifant in beeld krijgen. Gemeenschappelijk zicht op de totaliteit van de organisatie. In 3-D: Hoe de drie belangrijkste vitale processen met elkaar het geheel vormen.

De OrganisatiegyroscoopDe Organisatiegyroscoop (453 kB)