Nieuw boek: Coming into Presence

16 juni, 2014

Coming into Presence coverComing into Presence coverHein DijksterhuisHein Dijksterhuis heeft een nieuw boek geschreven waarin hij zijn ervaring deelt met het toepassen van Theorie U. Het boek beslaat vier hoofdstukken en is geschreven in het Engels. Developing your inner state as an intervenor gaat over zijn ervaring om het gedachtengoed achter Theory U zich eigen te maken. In Refinding the purpose of your organization schetst hij aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe Theorie U werkzaam is in verschillende organisaties. Hoofdstuk 3 behandelt Coaching for transformation. Pauline is zijn coaching klant en hij beschrijft in de vorm van dialogen hoe het coachingsproces verloopt. Realizing Deep Group Dialogue is het laatste hoofdstuk. De schrijver faciliteerde voor de Masterclass Theory U, georganiseerd door het Presencing Institute in Boston, een groep van 7 ‘change agents’. Samen hebben zij dit hoofdstuk geschreven  waarin zij aangeven hoe je online een diepgaande dialoog kunt hebben. Gedurende de 3 jaar traden er significante veranderingen in hun levens op. Het boek is vanaf 1 juli te koop via www.heindijksterhuis.com en www.bol.com. Meer info over het boek op de Facebook paginahttps://www.facebook.com/comingintopresence

Aanbevelingen:

I emphasize in my last book “Source” the importance of developing the inner condition of the leader to realize transformation. Hein shows in this book “Coming into Presence” that he takes this principle seriously.

Joseph Jaworski, Chairman Generon International and the Global Leadership Initiative, Transformational Leadership Expert

Dijksterhuis’ approach to organizational transformation aligns the external world with an analysis of the inner world of people and organizations. He successfully marries measurable facts, emerging social challenges and the need for clear goals with personal values, authen- ticity and business principles. The combination has proven to be very effective for Triodos Bank helping it to realize its strategy and take sigComing into Presence covernificant steps in its development.

Peter Blom, CEO Triodos Bank and Chair of the Global Alliance for Banking on Values

Berichts geplaatst onder: Nieuwsitems

Schrijf een reactie

Vereist

Vereist, verborgen

HTML tekst die is toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Een link naar dit bericht maken  |  Aanmelden voor de RSS Feed


Categorie

Blogroll