Ontmoeting met Joseph Jaworski

14 oktober, 2012

10 oktober kwamen we samen met een kleine 300 mensen in de Rode Hoed in Amsterdam om Joseph Jaworski te ontmoeten. Het is een gedenkwaardige bijeenkomst geworden. Marc van Roon en Marije Nie verzorgden met piano en tap dans de opening. Hein vertelde over zijn reis naar aanleiding van het lezen van Synchroniciteit en vervolgens was het woord aan Joseph. Hij lichtte toe waarom hij Source (Oorsprong in het Nederlands) geschreven had: ‘In U proces projecten die minder succesvol waren werd te weinig tijd en aandacht besteed aan de innerlijke ontwikkeling van de groep en de facilitator. Het U proces wordt te vaak mechanistisch toegepast. Het is geen alternatieve wijze van projectmanagement.’

Joseph gaf er de voorkeur aan geen lang verhaal te houden maar geïnterviewd te worden en vervolgens vragen uit de zaal te beantwoorden. Aldus geschiedde. Vragen uit de zaal waren onder andere: ‘Wat had u willen weten toen u 20 was, zoals ik nu? Hoe zijn Source en organisatieontwikkeling aan elkaar gerelateerd? Wat voor ‘inner practices’ doet u zelf? (iedere ochtend 30 minuten Chi Gong, weer of geen weer, jetlag of niet) Hoe verhouden innerlijke ontwikkeling en doelgerichtheid zich tot elkaar? Wat heeft de wereld nodig om duurzamer te worden?

We sloten de bijeenkomst af met het aanbieden van een boek wat we samengesteld hadden: hierin waren bijdragen te vinden van de aanwezigen hoe Joseph hun leven beïnvloed heeft. Hij was diep geroerd.

Voor een uitgebreider verslag zie: www.heindijksterhuis.com of www.unoo.eu en voor de foto’s:

http://www.flickr.com/photos/73831213@N06/sets/72157631757608144/

Berichts geplaatst onder: Nieuwsitems

Schrijf een reactie

Vereist

Vereist, verborgen

HTML tekst die is toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Een link naar dit bericht maken  |  Aanmelden voor de RSS Feed


Categorie

Blogroll