Mindful Leiderschap voor effectieve teams en organisaties (door Wibo Koole). Met aanbevelingen van Otto Scharmer, Hein Dijksterhuis en anderen

14 oktober, 2012

In mijn boek Mindful Leiderschap. Voor effectieve teams en organisaties laat ik zien hoe leiders en managers hun eigen veerkracht en die van hun teams en organisaties kunnen vergroten door mindfulness. Niets zweverigs, maar gewoon praktisch en nuttig. Mentale veerkracht versterk je door het te oefenen net zoals je naar de sportschool gaat om je conditie op peil te houden. Je leert bewust schakelen tussen actie en reflectie en scherpt daarmee je antenne voor wat er nodig is.

En ik laat zien zien hoe teams en organisaties kunnen werken vanuit een ‘groene zone van mindfulness’ , waardoor mentale veerkracht en alertheid ook daar wortel kunnen schieten. En dat draagt bij aan betere bottom line resultaten: minder fouten op het werk en meer klantgerichtheid. Je brengt er organisatieculturen mee tot stand waarin plezier en effectiviteit groter worden en waarin leren en innoveren gemeengoed zijn. Organisaties zijn zo beter opgewassen tegen onontkoombare veranderingen en de onzekerheden van markt en toekomst.

Otto Scharmer over het boek: “Mindful leadership points at the biggest leverage point we have for initiating and sustaining positive change: our awareness. This much needed book provides insights, tools and practices for how to create awareness as leaders and teams in organizations, and shows how mindful leaders can foster a culture of awareness-based strategy development in organizations.”

Hein Dijksterhuis: “Wibo weet op inzichtelijke wijze mindfulness te vertalen naar het werken in organisaties. Hij reikt praktische oefeningen aan voor individuen en teams die je dagelijks in je werk kunt inpassen. Daarnaast slaat hij op overtuigende wijze de brug tussen mindfulness en organisatieverandering met behulp van Theorie U. Voor iedere manager is dit boek een aanrader!”

Bestel het boek bij Managementboek of bij je eigen boekwinkel. Of lees eerst gratis het eerste hoofdstuken alle andere aanbevelingen.

 Wibo Koole

Berichts geplaatst onder: Nieuwsitems

Schrijf een reactie

Vereist

Vereist, verborgen

HTML tekst die is toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Een link naar dit bericht maken  |  Aanmelden voor de RSS Feed


Categorie

Blogroll