Community of Practice kick-off

13 april, 2008

Op woensdag 9 april werd door de Algemene Bestuursdienst (ADB) een bijeenkomst georganiseerd in het Buitenhuis voor iedereen die met TheoryU bezig is. Ruim 60 mensen met uiteenlopende achtergronden waren aanwezig.

Na een goed verzorgde lunch werd de middag door Ton van der Wiel geopend. Eerst gaf hij korte schets van de geschiedenis van het werken met TheoryU bij de overheid en vertelde hij kort iets over de ‘Week van de dialoog’. Vervolgens werden de doelstellingen / vragen van de dag uiteen gezet:

  • Are we connected?
  • Are we really a Community of Practice (CoP)?
  • Let’s take action!

Hoewel de ABD deze sessie georganiseerd had, werd duidelijk aangegeven dat de ABD niet zelf de volgende stap ging zetten. De community moest zelfstandig gaan opereren.

Na een aantal korte echte kennismakingen, werden introductie statements gegeven door Ton van der Wiel, Zaid Hassan, Jurry Swart en Douwe Jan Joustra. Daarna begonnen drie rondes ‘Wereldcafe’. Ieder van de rondes had een eigen centrale vraag rondom “Hoe kunnen complexe maatschappelijke problemen oplossen gebruikmakend van TheoryU”:

  1. What can I do as an individual?
  2. What can we do together?
  3. What should the next steps be?

Na voor mij in elk geval inspirerende en interessante ontmoetingen heb ik veel energie gekregen om verder te gaan met TheoryU.nl. Een van de zaken waar ik mij graag mee bezig zal houden is het verzamelen en publiceren van praktijk cases van mensen die TheoryU (expliciet danwel impliciet) gebruiken.

Oproep: Heb je voorbeelden van cases, mail mij op lars.rengersen@theoryu.nl

Eigenlijk is dit ook een van de zaken die in de conclusie aan het eind afgesproken is. TheoryU.nl zal als platform gaan fungeren voor deze Community of Practice. De functie zal dan onder andere verbindend (wie doet wat) en creërend (learning environment) zijn. Daarnaast werd geconcludeerd dat fysieke bijeenkomsten ook zeer gewenst zijn en ontstond de eerstvolgende ter plekke.

Carlijn vatte de bijeenkomst namens het organisatieteam als volgt erg treffend samen:

Een mooie ontmoeting tussen begeestigde mensen die zichzelf én hun slimme methoden willen inzetten om ingewikkelde problemen te lijf te gaan.
Er zijn afspraken gemaakt om volgende bijeenkomsten te organiseren, een infrastructuur beschikbaar te stellen om elkaars kwaliteiten en ervaringen uit te wisselen, er is een scholing/trainingsaanbod in de maak én een aantal probleemeigenaren gaan aan de slag!
Hierover horen jullie snel meer. Binnenkort ontvangt u een vorm van verslag.

Voor nu bedankt voor uw bijdrage.

Namens het organisatieteam,
Carlijn ’t Hoen

Vervolg voor TheoryU.nl Op dit moment is de site een weblog platform. Dit is een uitstekend framework voor het publiceren van nieuws, columns, interviews, literatuur en natuurlijk cases en maakt bovendien interactie hierover direct mogelijk.In de toekomst zullen we de website op basis van behoeftes van de community uitbreiden tot bijvoorbeeld een online ontmoetings en uitwisselingsplek.ps. Omdat er hier nu nog geen deelnemers profielen aangemaakt kunnen worden, is er een groep op LinkedIn gestart: TheoryU Netherlands – Community of Practice (gebruik deze link om je lidmaatschap van deze groep op LinkedIn aan te vragen).

Groeten Lars

Berichts geplaatst onder: Nieuwsitems

Schrijf een reactie

Vereist

Vereist, verborgen

HTML tekst die is toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Een link naar dit bericht maken  |  Aanmelden voor de RSS Feed


Categorie

Blogroll