Literatuurtip: Presence: Human Purpose and the Field of the Future

6 februari, 2008

presence_human_purpose_field_future_cover.gifDoor: Peter Senge, Joseph Jaworski, Otto Scharmer, Betty Sue Flowers

Presence is een kijk op de ontwikkeling van een nieuwe theorie over verandering en leren. Uit een brede range van gesprekken gedurende anderhalf jaar hebben pioniers van ‘organisational learning’ Peter Senge, C. Otto Scharmer, Joseph Jaworski, en Betty Sue Flowers de eigenschappen van geleidelijke verandering verkend. Hoe het ontstaat en de nieuwe mogelijkheden die het biedt aan een wereld die gevaarlijk uit balans is. Het boek introduceerd het idee van “presence”, een concept dat geleend is uit de natuur dat het geheel altijd aanwezig is in ieder van de delen — in de zakenwereld, onderwijs, overheid en leiderschap. Volgens de auteurs blijven we te vaak vastzitten in oude patronen van zien en handelen. Door het stimuleren van diepere niveau’s van leren, kan een bewustzijnvan het grotere geheel gecreeerd worden.

Berichts geplaatst onder: Literatuur

Schrijf een reactie

Vereist

Vereist, verborgen

HTML tekst die is toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Een link naar dit bericht maken  |  Aanmelden voor de RSS Feed


Categorie

Blogroll